Тинктура Невен, Thalloderma, 50ml

Цветовете на тази толкова позната на пръв поглед билка съдържат каротин, рубиксантин, ликопин, флавохром, флавоксантин, а колкото по-ярко е оцветен невенът, толкова повече каротин има в цветовете му. В тях се средат още въглеводороди от парафинов тип, сапонин, смоли, фитонциди, растителни протеини, флавоноиди, гликозид календилозид, следи от алкалоиди, тритерпендиоли, органични киселини – ябълкова, пентадецилова, салицилова, както и аскорбинова и етерично масло.

В  лечебните практики невен се използва като антисептично, противовъзпалително и ускоряващо зарастването на рани средство. Макар у нас основно да е познат под формата на мехлем, вътрешният му прием също дава своите резултати:

- Препаратите с невен действат успокояващо;

- те са спазмолитици;

- имат доказан жлъчегонен ефект;

- подобряват работата на сърцето и понижават артериалното налягане;

- често невен се включва в терапии при заболявания на вътрешни органи, на нервната система;

– за него се смята, че има пикочогонно, потогонно, отхрачващо, болкоуспокояващо, противоалергично и общоукрепващо действие. 

 

Употреба: Приемат се по 30 капки по два пъти на ден в 50мл вода, 15 минути преди хранене. 

Внимание: Добавката не е заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчаната дневна доза. Да не се употребява при алергия към някои от съставките на продуктите. Не се препоръчва за бременни, кърмачки и лица под 18 години преди консултация с лекар! Да се съхранява на място недостъпно за малки деца!

7,30 лв.
Базова цена: 7,30 лв.
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!