Диатомична пръст, 250гр

  • Марка: Perma-Guard

Диатомичната пръст (диатомитът или инфузорна пръст) представлява екзоскелети на едноклетъчните водорасли диатомеи (вид фитопланктон). Образува се е като утайка в езера и морета. Аморфната диатомична пръст Перма Гард се добива от сладководни залежи в New Mexico, USA и е с уникални качество и чистота. Съдържа не повече от 1% кристален силициев диоксид.

 

Диатомичната пръст, приета с вода, взаимодейства със стомашните сокове, в резултат на което се образува биологично активната ортосилициева киселина, която е много лесно усвоима от организма. Аморфичната диатомична пръст Перма Гард има всички необходими сертификати в САЩ, Канада и Европа, утвърждаващи я като хранителен продукт. В ЕС е допусната като добавка в продукцията на храна за бебета и малки деца.

 

Защо диатомит? 

- перфектен източник на биологичен усвоим силиций (920 mg силициев диоксид / 1 g диатомична пръст);
- почиства организма от чревни шлаки;
- заздравява косата, ноктите;
- подобрява здравето на ставите, хрущялите, съединителната тъкан;
- подобрява обмяната на веществата;
- прочиства храносмилателната система
- помага за стройна фигура;
- неутрално Ph.

 

На организма е нужна детоксикация - дори една доза диатомична пръст съдържа милиони отрицателно заредени екзоскелети на диатомеи.Те привличат положително заредените бактерии, протозои, вируси, ендотоксини, пестициди, остатъци от лекарства, бактерии E-Coli и тежки метали, свързвайки ги в цилиндричната структура на диатомичните екзоскелети. Веднъж "прихванати", те се изхвърлят от организма, без да го натоварват. 

 

Част от екзоскелетите на диатомеите метаболизира в храносмилателната система, променяйки химическата си форма от силикат (силициев диоксид) в биологично активна ортосилициева киселина. Последната е от изключително значение за целия организъм:
- намаляват болките в гърба и ставите;
- увеличават се виталността, имунитета и доброто самочувствие;
- намаляват кожните проблеми (псориазис, обрив);
- намаля артрита;
- подобрява срастването на раните;
- предпазва от заболявания на горните дихателни пътища;
- намаляват хранителните алергии;
- предпазва от увеличаване на кръвното налягане;
- елиминира запека;
- намаля безсънието;
- подобрява срастването на костни счупвания.

 

Силицият е важен за здравите кости-  Силицият ускорява минерализацията на костите и калцификацията по начин, подобен на този на витамин Д, но посредством механизъм, независим от витамин Д.

 

При адекватни нива на силиций костите са по-здрави, фрактурите зарастват по-бързо, дори остеопорозата може да бъде предотвратена (разбира се, тук е добре да се обърне внимание на синергичния ефект в комбинация с елементите бор, цинк, мед, магнезий и витамин Д).

 

Що се отнася до холестерола - в рамките на изследване от 1998г., учени от University of Innsbruck установили, че приемът на 750мг диатомична пръст дневно намалява нивото на серумния холестерол, LDL холестерола и триглицеридите, като в същото време се наблюдава увеличение на HDL холестерола (т.нар. добър холестерол).

 

Премахва алуминия - Exley и колектив, по време на друго контролирано клинично изследване тестват и доказват премахването на алуминия от тялото и неговото намалено усвояване при едновременно администриране на силиций. Документират, че редовното пиене на богата на силиций вода в продължение на три месеца значително намалява алуминиевия товар в тялото. Подобни резултати получават и Davenward и колектив, като в допълнение посочват подобрение на когнитивните функции при поне 3-ма от 15 болни от Алцхаймер.

 

 

Съдържание:

Диатомит със сладководен произход.

Съдържание на Силициев диоксид (SiO2) в дневна доза:

- доза за възрастни: 4600 mg
- доза за деца: 1840 mg

Начин на употреба:

Възрастни: 5 гр. (1 с.л.) на ден.
Деца: 2 гр. (1.5 ч.л.) на ден.

 

Препоръки за употреба:

Не допускайте попадане на диатомит в очите - може да предизвика сухота. Избягвайте вдишване на високи концентрации разпрашен диатомит - може да доведе до раздразнение на дихателната система.

По време на приема на диатомична пръст може да се увеличи консумацията на вода (2 литра на ден). Започва се прием на 1 равна чаена лъжичка дневно в чаша вода, на празен стомах. Постепенно, в рамките на 7-14 дни се достига дневна доза, по-малка или равна на 1 заоблена супена лъжица. Ако се появят грипоподобни симптоми, това означава, че детоксикацията настъпва прекалено бързо и трябва временно, до отминаване на симптомите, да намалите дневната доза до 1/2 чаена лъжкичка.

За деца под 12 год: Максималната дневна доза е 1/2 - 1 плоска кафена лъжичка. При наблюдаване на ефекта от приема.

Да не се дава на новородени!

Опаковка: 250 гр. (50 дневни дози)

16,00 лв.
Базова цена: 16,00 лв.
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!