Тинктура Корени глухарче, Thalloderma, 50ml

  • Марка: Thalloderma

Глухарчето /Taraxacum officinale/ е многогодишно тревисто растение с млечен сок, което се среща в цяла България. То е познато като лековита билка още от древността, защото спомага при борбата с редица заболявания. 

 

Корените му съдържат тритерпеновите съединения тараксастерол, тараксерол и псевдотараскерол, както и тараксацин, инулин, каучук. В тях се съдържат мазнини, които са съставени от глицериди на палмитиновата, линоловата, церотиноловата, олеиновата и други киселини, инозит, манит и холеин. Не на последно място то съдържа редица витамини  - A, B, C и Е.

 

Съдържащите се в него витамини, в добавка с минералите, го прави естествен биостимулатор- той тонизира организма и поддържа в добро състояние имунната система.

 


Πoлeзнитe cвoйcтвa нa ĸopeна на Глyxapчeто ca oтдaвнa извecтни пpи peдицa пpoблeми, ĸaтo: ĸoлит, циcтит, xeпaтит, aнopeĸcия, apтpит, eĸзeмa, ocтeoпopoзa, зaxapeн диaбeт, aнeмия, aтepocĸлepoзa, нapyшeния нa cъня, нaмaлeнa cтoмaшнa ĸиceлиннocт и мнoгo дpyги.

 

В хода на изследване (University of Windsor) учени забелязват подобрение в състоянието на онкоболни пациенти при прием на Корен от глухарче- болните от левкемия клетки се самоунищожавали. Включвал се механизма на апоптоза (Apoptosis е процес на програмирана клетъчна смърт) като здравите клетки не се подлагат на това въздействие. 

 

За коренът от Глухарче се смята, че пречиства кръвта и значително подобрява работата на сърдечно-съдовата система. Намалява нивата на холестерола и подобрява кръвообращението. Има антисклеротично действие. 

 

Що се отнася до причистване на организма и детоксикация, инулина привлича към себе си токсините, шлаки, тежки метали, канцерогени и ги изхвърля от организма. Може да се използва при подагра, хепатит.

 

Коренът от Глухарче нормализира работата на нервната система. Намалява стреса, помага при безсъние и тревожност. Използва се от древността като натурално успокоително.

 

Употреба: Приемат се по 30 капки по три пъти на ден в 50мл вода, преди хранене. 

Внимание: Добавката не е заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчаната дневна доза. Да не се употребява при алергия към някои от съставките на продуктите. Не се препоръчва за бременни, кърмачки и лица под 18 години преди консултация с лекар! Да се съхранява на място недостъпно за малки деца

8,30 лв.
Базова цена: 8,30 лв.
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!